Etiquetes

Dades personals

La meva foto
Hola a tots i totes!Som un grup d'alumnes de magisteri d'Educació Infantil i us oferirem un recull d'activitats destinades al segon cicle d'educació infantil. Aquest blog està destinat tant als infants com als educadors i famílies.

dissabte, 30 d’abril del 2011

Característiques de les fruites


LA PERA: Tenint en compte que hi ha milers de varietats d'aquesta fruita que es cultiven arreu del món, la descripció ha de ser generalista. Així, podem dir que la majoria de les peres tenen una forma molt semblant a la d'una bombeta. El color de la pell que predomina és el verd, però també pot ser groc, marró o vermell i el de la polpa és el blanc. Si vols saber més coses fes click aquí. 

EL RAÏM: els raïms es presenten en colors diferents, des del groc daurat fins al vermell violaci, i tenen una pell força resistent. La mida del gra és d'entre els 6 i els 25 mm. Dins de cada gra s'hi poden trobar d'entre dues i sis llavors. La polpa és verdosa, dolça, gelatinosa i tendra. Si vols saber més coses fes click aquí.                     
                                    
LA SÍNDRIA: és una fruita grossa, esfèrica i aixafada dels extrems. La pell és llisa, molt gruixuda i dura i és de color verd que, depenent de la varietat, pot ser més o menys fosca. La polpa és vermella i té una textura porosa i molt sucosa, de sabor gairebé sempre molt dolç i conté abundants llavors de color negre, marró o blanc. Des de fa alguns anys, però, també es produeixen i comercialitzen varietats sense llavors. Si vols saber més coses fes click aquí.    
                      
LA POMA: La poma és, possiblement, la fruita de major consum al món. Segons les varietats, presenten formes, colors, textures, olors i sabors molt variats. Al cor hi ha les llavors de la pomera, de color bru o marró fosc. La pell és, a quasi totes les varietats, lluent i llisa amb colors daurats, vermells, verds i també de combinació de dos colors. Els sabors són més o menys àcids o dolços i la polpa pot ser sucosa o lleugerament farinosa. Si vols saber més coses fes click aquí.                                             

EL PRÉSSEC: és un fruit de forma arrodonida de diferents colors (vermell, rosat, groc o ataronjat). La pell del préssec recorda el vellut pel seu tacte. La polpa pot ser tova o dura, segons les varietats. Si vols saber més coses fes click aquí.              

LES CIRERES: són un fruit de color entre groc vermellós i roig intens. Té una polpa de color rosa o blanquinosa que té un sabor dolç. La seva forma depèn molt de la varietat. D’entre les varietats d’aquesta fruita, 900 tenen un sabor dolç i 300 són àcides. Si vols saber més coses fes click aquí.                    

                                  
EL PLÀTAN: és una fruita de forma allargada i pell de color verd que, quan madura, es torna de color groc daurat amb taques negres. Té una polpa blanca, compacta i tova. El sabor és suau, però dolç i agradable, de baixa acidesa. El plàtan d'importació és més gros i no tan saborós com el canari. Si vols saber més coses fes click aquí.                        

LA TARONJA: és un fruit esfèric de pell precisament taronja, sota la qual hi ha una altra pell de color blanc. La polpa és també de color taronja i es presenta dividia en grills que contenen suc i, sovint, alguna llavor. Si vols saber més coses fes click aquí.

LA MADUIXA: és un fruit petit de pell granulada de color vermell brillant. La polpa és fortament aromatitzada. Dins la categoria de les maduixes hi trobem el maduixot, que és més gros però té menys intensitat de sabor i aroma. Si vols saber més coses fes click aquí.                           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada